אולקוס, כיב קיבה

גניקולוגיה

הפרעות במחזור ובווסת

ווסת האישה, המחזור, הוא תהליך טבעי של הגוף שמטרתו – התרבות. המחזור מתחיל אצל נערות סביב גיל 12 וממשיך עד הגעתן לתקופת המנפאוזה סביב גיל 50.

הווסת אמורה להתחיל ולהסתיים ללא כל קושי, כאב, מצבי רוח או בעיה שעלולה להפריע או לגרום לאי נוחות ולהגיע אחת לחודש (בממוצע כל 21-35 יום), כאשר היום הראשון של הדימום, הוא היום בו מתחילים את הספירה וחישוב של ימי הווסת עד לדימום הבא. בחורות צעירות ונשים רבות סובלות מתופעות הקשורות במחזור החודשי והדבר אינו דבר יוצא דופן.

מחזור תקין בהיבט של הרפואה הסינית הוא מחזור ממוצע של 28 יום, עם דימום ממוצע של 5 ימים, צבע דם אדום ללא קרישי דם או גושים, ללא כאבי בטן, גב או רגליים וללא כל שינוי במצב הרוח לפני או אחרי קבלת הווסת.

מבחינת הרפואה המערבית הטיפול המומלץ והניתן ביותר הוא שימוש בגלולות – הורמונים, שמטרתן כביכול לאזן את חוסר האיזון ההורמונלי ממנו האישה סובלת. לרוב, נשים יקחו גלולות לאורך זמן, דבר שעלול לגרום למחלות שונות. ברוב המקרים נשים יפסיקו ליטול גלולות ורוב התופעות מהם הן סבלו יחזרו. לעיתים אחרי שימוש ממושך ישנו שיבוש במערכת ההורמונלית דבר שגורם פעמים רבות בקושי להרות ולבעיות פוריות שונות.

 

הבעיות הנפוצות:

תסמונת קדם וסתית

מצב בו מופיעים מגוון תסמינים כשבוע שבועיים לפני תחילת המחזור הכוללים חוסר סבלנות, רגשנות יתר, עצבנות, כאבי ראש, נפיחות ורגישות בשדיים, כאבי גב, רגליים, בטן, תאבון מוגבר או חוסר תאבון, נפיחות בטנית, גלי חום, הזעות, בחילות והקאות, עייפות ועוד.

כאבי מחזור (דיסמנוריאה)

תופעה נפוצה מאד בקרב נערות מתבגרות ונשים צעירות שמשפיעה על מצבן הפיזי ונפשי ויכולה לנבוע מסיבות שונות. דיסמנוריאה ראשונית בה כאבי המחזור הופיעו עוד בשנים הראשונות של הווסת, ונשלל כל ממצא פזיולוגי או פתולוגי שיכול להסביר את התופעה. דיסמנוראיה משנית בה כאבי המחזור נובעים כתוצאה של בעיה מבנית-אנטומית, אנדומטריוזיס, דלקת באגן, מיומות או גידולים אחרים שעלולים לגרום לכאבים. הסימנים האופיינים הם כאבי בטן תחתונה, כאבי גב או רגליים, בחילות, הקאות, סחרחורות, כאבי ראש ועוד.

העדר ווסת (אמנוריאה)

העדר מוחלט של המחזור החודשי. אמנוריאה ראשונית כאשר המחזור לא מתחיל אצל נערות עד גיל 18. אמנוריאה משנית מצב בו המחזור נפסק לפתע, כאשר ידוע כי האישה לא בהריון, לא לאחר לידה, לא בזמן הנקה ולא בתקופת המנפאוזה סביב גיל 50. חשוב לשלול מחלות רקע שעלולות להשפיע על הציר ההורמונלי ולגרום להפסקת המחזור כגון סוכרת, הפרעות בתירואיד, חוסר איזון בבלוטת יותרת הכליה, תפקוד שחלתי לקוי, גידולים, אנמיה ועוד.

 

בעיות נוספות:

ווסת לא סדירה

וסת מקדימה (מתחת ל- 20 יום), וסת מאחרת (מעל 35-40 יום), דימום ארוך (מעל 5 ימים מלאים או כמות דימום גדולה מאד), דימום מועט ווסת קצרה.

דימום בין הווסתות

הופעת דימומים ספונטניים, דבר שעלול לגרום לחוסר דם ואנמיה. מצב המערב מחזור לא סדיר עם דימום כבד ודימום בין הווסתות דבר הדורש שלילת מיומות, טרומבוציטופניה, בעיה בהיפופיזה וקבלת אבחנה מערבית.

טיפול טבעי באמצעות הרפואה הסינית

נמצא יעיל ביותר ברוב המקרים ומטרתו להסדיר את הווסת, לאזן את האישה מבחינה הורמונלית ולשפר את איכות ואורח חייה. כל אישה שמגיעה אל הקליניקה מאובחנת יסודית בעזרת בדיקות מערביות – בדיקות דם, בדיקות הורמונאליות ובדיקות רנטגן או אולטרסאונד במידת הצורך ובעזרת אבחנה סינית הכוללת אבחנת דופק ולשון ותשאול מקיף.

הטיפול כולל דיקור סיני, שימוש בצמחי מרפא סיניים, תוספי תזונה והמלצות תזונה

המותאמים אישית לכל אישה.

לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918

מאיה נאור
מכתב המלצה על טיפול בשחלות פוליציסטיות אצל מאיה נאור
תודה על טיפול גניקולוגי
המלצה חמה על טיפול בשחלות פוליציסטיות