תמונה של קקטוס עדין וצמחי מרפא

טחורים ומערכת העיכול: והפתרון המשולב והנכון לתופעה

טחורים הם אחת מהבעיות המציקות והכואבות ביותר. אומנם הטחורים אינם מסכני חיים, , אך השפעתם על הגוף והנפש שלנו היא רבה והפגיעה באיכות החיים מורגשת מאוד. אנשים הסובלים מטחורים, מפחדים לבצע פעולות בסיסיות כמו ישיבה והתפנות בשירותים והכאבים הבלתי נסבלים, מפריעים את מנוחתנו, ביום ובלילה, בעמידה, ישיבה ושכיבה.

במפגש שלי עם מטופלים לאורך הקרירה הארוכה שלי, הן במרפאתי הפרטית והן בעבודתי במכון הגסטרואנטרולוגיה בבית החולים שיבא תל השומר, רבים מאוד הגיעו סביב בעיית טחורים ומערכת העיכול, שכן קיים קשר הדוק ובל יינתק בין השניים. גם הסטטיסטיקות תומכות בכך: טחורים מופיעים גם בגיל צעיר אבל כ-50% מהאנשים, יסבלו מהתופעה אחרי גיל 50.

הבושרה הטובה: למרות הסבל הבל יתואר – יש בהחלט מה לעשות. ישנם פתרונות רפואיים קונבנציונליים למקרי קיצון וישנם פתרונות טבעיים מוכחים, המעניקים טיפול הוליסטי מיטיב של גוף ונפש. והחשוב יותר, הקשר בין טחורים ומערכת העיכול מזמן לנו אפשרות לשינויים באורח החיים ובתזונה שלנו, היכולים להביא גם למניעת הבעיה מלכתחילה.

אני מזמינה אתכם להגיע לייעוץ ולמצוא את הפתרונות הטבעיים המתאימים לכם.

לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918

מהם למעשה הטחורים?

הטחורים הינם כלי דם, לרוב ורידים, השוכנים בחלקה התחתון של מערכת העיכול – במעי הגס ובדפנות פי הטבעת. למעשה, לכולנו יש את כלי הדם, באותם האזורים ובתפקודם התקין, הם חלק מהמערכת התומכת והשולטת ביציאות הפסולת שלנו. הבעיה מתחילה, כאשר כלי דם אלו מתחילים להתרחב, להימתח או לצנוח. כתוצאה מכך ייתכנו דלקות, קרעים ותופעות נוספות, הגורמים לכאבים העזים ולאי הנוחות, לגירוד, לירוי ולנפיחויות באזור פי הטבעת.

ישנם טחורים "פנימיים", המכונים כך בשל הימצאותם בחלקו התחתון של הרקטום, בתוך פי הטבעת, ולרוב הם האחראים על הדימום (הביטוי החיצוני שנבחין בו, בזמן השירותים) וישנם הטחורים "החיצוניים", בקצה פי הטבעת והם המפיקים את הכאבים העזים. אלו ואלו, גורמים לנו כאמור, להימנע מללכת לשירותים ולהתפנות ולכאב פיזי לצד קושי תחושתי ורגשי.

טחורים

הגורמים לטחורים והקשר למערכת העיכול

ישנם כמה גורמים וסיבות להופעת הטחורים, ביניהם ניתן למנות תופעות הקשורות להריון ולידה, עודף משקל, עומס על הגוף, חוסר בפעילות גופנית וישיבה ממושכת, בעיות בכלי דם, הרמת משאות כבדים, בעיות גיל, שימוש בתרופות מסוימות, גנטיקה ועוד. אולם יש שני "תורמים" מרכזיים אחרים: הפרעות באיזון של מערכת העיכול ובמיוחד תופעת העצירות וכן סטרס, לחץ ומתח נפשי.

עצירות – הגורם מספר אחד לטחורים

אחת מהתופעות של מערכת עיכול בלתי מאוזנת ובעלת הפרעות היא העצירות. עצירות היא תופעה של ירידה בתדירות היציאות אל מתחת ל-3 פעמים בשבוע. הביטויים לכך יהיו מאמץ רב יותר במהלך היציאה, צואה קשה יותר, וחוסר יכולת להתרוקן לגמרי.

הקושי ביציאה נוחה וקלה של הצואה, גורם לנו להפעיל לחץ פיזי גדול יותר, לחץ שמשפיע גם על כלי הדם באזור הרקטום ופי הטבעת, ומחליש את דפנותיהם. דבר המוביל להרחבה, צניחה, מתיחה ופקיעה שלהם – משמע בעיית הטחורים.

הקשר של טחורים ומערכת העיכול לא תם כאן. הטחורים יכאבו ועקב כך נמשיך לגרום בעצמנו את המשך העצירות, שכן היציאות לא יבואו לנו בקלות וננסה להימנע מהם. מן גלגל חוזר ומטריד, שכתוצאה ממנו, תתכן גם העמקת בעיית הטחורים והופעת הפרעות נוספות במערכת העיכול, כגון: כאבי בטן, גזים, נפיחות בבטן, דימומים ועוד.

הרפואה הסינית ופתרון הפרעות טחורים ומערכת העיכול

בעולם הרפואה הסינית ניתן להבין, את תהליך התיקון והריפוי של המכונה שהיא גוף האדם, ניתן להשיג באמצעות איזון וטיפול משולב הכולל התייחסות לגוף ולנפש האדם, כיחידה אחת. זה נכון גם לגבי בעיות טחורים ומערכת העיכול. במקרה שלנו, טיפול מיטיב זה יכול לסייע בריפוי הבעיה ואף במניעתה.

ראשית, יש לעסוק בהחזרתה לאיזון של מערכת העיכול, תמיכה וחיזוק שלה והפחתת הלחץ עליה ועל המעיים, תוך כדי תזונה נכונה ובריאה יותר. שנית, יש לנקוט במספר פעולות ייחודיות, אשר יקלו על הכאבים והתסמינים שכבר קיימים.

המלצות תזונתיות ואחרות למניעת וריפוי בעיית הטחורים

צריכה מוגברת של סיבים תזונתיים. לסיבים שבמזון ערך חשוב בכל הקשור לפעילות התקינה של מערכת העיכול. אכילת מזונות עשירים בסיבים, כגון: ירקות, פירות, קטניות, אגוזים, דגנים מלאים ועוד, מגרה ומחישה את פעילות המעיים ומסייעת לתהליך הפינוי של הפסולת מהגוף, בצורה קלה יותר, כך שהעצירות פוחתת.

לשתות הרבה. ההמלצה עומדת על לפחות 10 כוסות מים ביום. אפשר גם חליטת צמחים (בדגש על הימנעות משתיה ממותקת, מוגזת או אלכוהולית). המים מסייעים לריכוך של הצואה, להגדלת נפחה ולמעבר תקין וחלק יותר שלה בתוך מערכת העיכול.

הקפדה על אכילה סדירה של ארוחות. ומומלצת עוד יותר אכילת ארוחות קטנות כל 2-3 שעות. כך תמנעו מארוחות גדולות וכבדות עם מזונות המפריעים ומחלישים את מערכת העיכול ואף גורמים לצואה קשה.

תירגעו. סיבה נוספת לבעיות טחורים ומערכת העיכול היא לחץ נפשי וסטרס. למתח שאנו שרויים בו השפעה על הנפש וזו מצידה משליכה זאת על גופנו, בין השאר במערכת העיכול הרגישה. שיטת הטיפול בה אני נוקטת במרפאה שלי, היא של בירור מעמיק וירידה לשורשם של גורמי הבעיה.

לאחר מכן, מותאמת עבורכם קומבינציית טיפולים, המשלבת תהליך ריפוי של הגוף והנפש, באמצעות המלצה על תזונה נכונה ומאוזנת, דיקור סיני, שימוש בנפלאות קומפלקסים ייעודיים של צמחי מרפא ועוד. מוזמנים ומוזמנות לפנות אלי לקליניקה לסיוע, ייעוץ , בכל שאלה או בעיה.

אני מזמינה אתכם להגיע לייעוץ ולמצוא את הפתרונות הטבעיים המתאימים לכם.

לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918


לכל המאמרים >