תמונה של קקטוס עדין וצמחי מרפא

חיידקים רעים במעיים : כל הפרטים

חיידקים רעים במעייםכמה הם באמת רעים ואיך נפטרים מהם?

גוף האדם הוא מכונה חכמה, מורכבת ומסקרנת שמדענים ממשיכים לחקור וללמוד. אחד התחומים המתפתחים כיום בעולם המדע הוא תחום המחקר בנושא חיידקים. לכולנו יש חיידקים שונים בגוף, שמאפשרים לנו לשמור על פעילותו התקינה ועל מערכות הגוף השונות שלנו מאוזנות. בקרב האוכלוסייה הכללית, לחיידקים יש יחסי ציבור דיי רעים, אנחנו תופסים אותם פעמים רבות כגורם שלילי ומזיק שיש להימנע ממנו, אבל בגופנו יש מיליארדים של חיידקים שחלקם הגדול לגמרי מועילים לנו. מערכת היחסים ביננו לבין החיידקים היא שוויונית יחסית, החיידקים שמתקיימים בגוף שלנו נהנים מסביבה משגשגת עבורם, ואנחנו כמארחים נהנים מתופעות חיוביות כמו הפרשה של חומרים בריאים ותפיסת מקומם של חיידקים אחרים שעלולים להגיע ולגרום למחלות. יחד עם זאת, כאשר מדובר בחיידקים רעים, אנחנו פחות סלחניים ומכירי תודה וגם הגוף שלנו. נפרט כאן על סוגי החיידקים השונים שנמצאים במעיים שלנו ויכולים להשפיע לנו משמעותית על חיי היום יום. 

חיידקים רעיםאיזה סוגי חיידקים יש במעיים?

במעיים שלנו בלבד יכולים להיות מאות זנים שונים של חיידקים שמשמרים את פעילותו התקינה של האיבר. כמו בכל איברי הגוף, גם במעיים אנחנו צריכים לשאוף לשמור על איזון בריא ומקדם בריאות של חיידקים. החיידקים שנמצאים במעיים יכולים להיות חיידקים טובים, מהסוג שעוזר לשמור על פעילות מעיים תקינה, חיידקים שעוזרים לנו לעכל סיבים תזונתיים שונים ומתוך התהליך הזה לייצר חומרים שונים בריאים ומזינים לגוף שלנו. חיידקים אלו משפרים את המערכת החיסונית ומעודדים ספיגת ויטמינים. יחד עם זאת, חיידקים רעים במעיים עלולים להקשות עלינו ולהשפיע עלינו במגוון דרכים לא נעימות החל מבעיות עיכול ועד לבעיות בעור ותופעות שונות ומשונות. 

איך יודעים אם יש  לנו יותר מדי חיידקים רעים?
בניגוד לתופעות גופניות ובריאותיות אחרות, לא תמיד פשוט לזהות מתי משפיעים חיידקים רעים במעיים על התפקוד שלנו, אבל ישנם מספר מצבים שיכולים להעיד על כך שהחיידקים הרעים ניצחו את הטובים והחיידקים במעי שלכם אינם מאוזנים:

    1. בעיות שונות בעיכול – יתכן וכבר תקופה ארוכה שאתם סובלים מתופעות שונות ולא נעימות במערכת העיכול שלכם ובכלל לא ידעתם למה לשייך את הופעתן. בין התופעות האלו תוכלו למצוא מצבים של עצירות, או אפילו גזים מעיקים, תחושת נפיחות בבטן, תחושה לא נעימה של צרבת, שלשולים או מנגד עצירויות וגם מחלות מעיים שונות כמו קרוהן או תסמונת המעי הרגיז. המצבים המטרידים האלו עלולים להעיד שאתם סובלים מעודף של חיידקים רעים במעיים
    2. שימוש באנטיביוטיקה – אנטיביוטיקה היא תרופה קריטית לחיסול זיהומים שונים, אבל באופן הפעולה שלה היא פעמים רבות מחסלת גם חיידקים טובים. לכן אם השתמשתם לאחרונה באנטיביוטיקה יתכן והפרתם את האיזון בין החיידקים הטובים לרעים. 
    3. תקופות של מתח נפשי – הקשר בין מתח נפשי לבין תופעות שונות בתחושות הבטן הפיזיות שלנו הוכח כבר מזמן. הרבה פעמים אנחנו יודעים שמתח נפשי יכול להשפיע על מערכת העיכול. חלקנו מכירים את התחושה שאנחנו צריכים לרוץ לשירותים במצבים של מתח קיצוני לדוגמה. בשנים האחרונות הולכת וגוברת המגמה שאומרת שלא רק הנפש והמוח משפיעים על מערכת העיכול, אלא גם מערכת העיכול יכולה להשפיע על הנפש, על המוח ועל מצבנו הנפשי. לכן אם אתם סובלים מתופעות של חרדה, דכאון ועוד, יתכן וחיידקי המעיים שלכם אינם מאוזנים. 
  • חוסרים של מינרלים וויטמינים – כאשר המעי שלכם עובד באופן תקין הוא עוזר לגוף לספוג טוב יותר ויטמינים ומינרליים. אם בבדיקות שביצעתם אתם רואים חוסרים בוויטמינים כמו ויטמין D, ויטמין K, מגנזיום ועוד יתכן ואתם סובלים מתופעה מוגברת של חיידקים רעים במעיים
  • מחלות עור שונות – לעיתים בעיות עור נובעות מחוסן איזון של חיידקים, תופעות כמו אקנה, פסוריאזיס ועוד. 

בואו והכירו מגוון טיפולים מעולם הרפואה האלטרנטיבית שיקלו עליכם.

לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918

איך מאזנים את החיידקים הרעים והטובים?

למרות כל הנאמר פה אני שמחה לבשר שאפשר לשפר את התופעות השונות שמביאים איתם החיידקים הרעים. ישנן כמה דרכים פשוטות לאזן את החיידקים במעי שלכם:

  • להימנע ממזון שמעודד צמיחת חיידקים רעים – כדי לאזן בחזרה את המעי שלכם מומלץ למנוע את שגשוגם של החיידקים הרעים שנוטים לפרוח כאשר אנחנו מזינים אותם במזונות מסוימים כמו חלב (שספוג פעמים רבות באנטיביוטיקה מתזונת הפרות), סוכר, שמנים מסוימים ועוד.
  • הימנעות מחומרים מזיקים אחרים – שימוש באנטיביוטיקה, תרופות נוגדות דלקת וחומרי הדברה עלולים לצמצם את החיידקים הטובים ולהפר את האיזון במעי. 
  • אכילת מזונות שמעודדים צמיחת חיידקים טובים – מזונות שעוברים תהליכי התססה כמו חמוצים יפניים, ירקות כבושים, יוגורטים מסוימים ועוד מעודדים צמיחה של חיידקים טובים.
  • פרוביוטיקה – כיום ניתן לקחת תוספים פרוביוטים שונים שמפצים על אובדן חיידקים טובים.
  • ניהול אורח חיים רגוע ונינוח כדי לשמור על קשר בריא בין מערכת העיכול והנפש.

לסיכום, תחושות הבטן והמעיים שלכם הן לגמרי בשליטתכם. שמרו על הגוף שלכם, הזינו אותו באוכל בריא שמעודד צמיחה של חיידקים טובים, המנעו מחומרים שמעודדים צמיחה של חיידקים רעים במעיים ובחרו אורח חיים רגוע ככל האפשר. תוכלו ליהנות משינוי בריא ומיטיב של מערכת העיכול שלכם ומיתרונות נוספים של אורח חיים בריא לטווח הארוך. 


לכל המאמרים >