זרעי פשתן טחונים סגולות ויתרונות
הרפואה האלטרנטיבית מתבססת גם על תוספים שונים שיכולים לעזור לנו עם כל מיני תופעות שאנחנו חווים, באופן טבעי ובריא. אחד מהתוספים המעולים , הטבעיים והבריאים האלו הם זרעי פשתן. כאשר מדובר על זרעי פשתן הכוונה לזרעים של צמח המכונה פשתה. מדובר בזרעים קטנטנים שדומים לזרעי שומשום וניתן למצוא אותם בשווקים השונים ובחנויות טבע באופן טחון, שלם או כשמן. הפשתה הוא צמח נפוץ מאד באזור הים התיכון ויתרונותיו משמשים לטיפול בשלל בעיות רפואיות עוד בתקופות עתיקות במצרים, יוון ובמזרח הרחוק. בשנים האחרונות הפשתן חוזר ובגדול בשל הערכים המעולים שלו והיתרונות השונים שלו לבריאות שלנו. אסביר פה על זרעי פשתן טחונים סגולות אופן השימוש והיתרונות השונים.
זרעי פשתן טחונים סגולות ויתרונות
בזרעי פשתן ניתן למצוא שלל רכיבים תזונתיים ששומרים על בריאותנו. בכף בודדת של זרעי פשתן יש 54 קלוריות, 2.8 גרם פחמימות, 1.9 גרם של חלבון, ו-4.2 גרם שומן. למרות שזרעי הפשתן הם בגדר שומן, מדובר על שומן טוב ובריא. הזרעים הם אנטי דלקתיים ומכילים נוגדי חמצון שונים. זרעי הפשתן הם מקור צמחי לחומצות שומן כמו אומגה 3 ומכילים אחוזים גבוהים של סיבים תזונתיים כך שאפילו כף אחת תעניק לנו כ-20% מהצריכה היומית של סיבים. סיבים תזונתיים גם מעודדים תחושת שובע וגם שומרים על רמות סוכר וכולסטרול. הזרעים מכילים אבץ, מגנזיום, ברזל חומצה פולית ועוד. שימוש בשגרה בזרעי פשתן יכול לתרום למספר דברים:
-שיפור תהליך העיכול
-איזון רמות הסוכר
-הפחתת כולסטרול
-חיזוק בריאותו של הלב ושל כלי דם שונים
-שיפור מצב הרוח
-הקלה בתסמיני גיל המעבר
-תורמים למראה עור חלק ובריא
מה החומרים בזרעי פשתן שהופכים אותם לכל כך מועילים?
כאשר מדובר על זרעי פשתן טחונים סגולות רבות מגיעות מחומרים פעילים בזרעים. אפרט פה על כמה מהחומרים החשובי םהאלה:
סיבים תזונתיים – הקליפות של זרעי הפשתן מכילות ריכוז גבוה של סיבים תזונתיים. סיבים תזונתיים מקלים על מלאכת העיכול, עוזרים למנוע עצירות, מסייעים בהורדת רמות של כולסטרול וסוכר, מכייחים ועוד.
ליגננים – ליגננים הם חומר שהוא למעשה התחליף הצמחי של אסטרוגן ובגלל זה מתאימים כל כך לשימוש בקרב נשים. הליגננים נמצאים אף הם בקליפת הזרעים ויכולים להקל על תופעות שונות של גיל המעבר בקרב נשים.
חומצות שומן – בזרעי פשתן נמצאות ברמה דיי גבוהה חומצות שומן אומגה 3. חומצות אלו הן חומצות שומן בלתי רוויות שחשובות לתפקוד בריא של מערכות שונות בגוף האדם, מאזנות את הכולסטרול, מונעות דלקות, שומרות על מערכות הדם והלב, ומחזקות יכולות קוגניטיביות.
אני מזמינה אתכם להגיע לייעוץ ולמצוא את הפתרונות הטבעיים המתאימים לכם.
לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918
איך מומלץ לצרוך זרעי פשתן?
זרעי פשתן הם לא המאכל הכי מגרה או מעורר תאבון ולרוב לא נצרוך אותם לבד. תשמחו לדעת שהטעם שלהם אינו חזק וכאשר הם טחונים גם המרקם שלהם לא דרמטי ולכן ניתן לשלב אותם בקלות במזונות שונים ומגוונים. זרעי הפשתן דומים במראה שלהם לזרעי שומשום אבל בגוונים יותר חומים-אדמדמים. כדי לעזור לגוף לעכל את זרעי הפשתן ולא להפריש אותם שלמים, מומלץ לטחון אותם לפני השימוש. את הטחינה אפשר לבצע באמצעות מעבד מזון או באמצעות מטחנת קפה. לאחר הטחינה, חומצות השומן בפשתן פוגשות באור ובאוויר ומתחילות להתחמצן לכן מומלץ לצרוך אותם מיידית או להקפיא מיד ולצרך לאחר הקפאה. את הזרעים הטחונים ניתן להקפיא ולפזר בשייק של הבוקר, על סלט טרי, לתוך דייסה, לתוך בלילה של עוגה וכן הלאה.
כמה זרעי פשתן מומלץ לאכול ביום?
מכיוון שזרעי הפשתן עמוסים בכל טוב באופן דיי דחוס, מספר לצרוך מהם כף או שתיים כדי ליהנות מהיתרונות הרבים שלהם. כדי לדעת את המינון המדויק עבורכם כדי לעבור תהליך ייעוץ מסודר. בכל מקרה כמו כל מזון חדש מומלץ לשלב את זרעי הפשתן בהדרגה בתזונה שלכם כדי לבחון את אופן השפעתם על הגוף שלכם.
איפה אפשר לרכוש זרעי פשתן?
ניתן למצוא זרעי פשתן בחנויות טבע שונות, מומלץ לרכוש אותם כשהם ארוזים הרמטית ולאחסן אותם במקום קריר וחשוך עד לטחינה. אפשר גם לקנות את הזרעים טחונים אם מקפיאים אותם בהקדם.
שימוש בזרעי פשתן על פי הרפואה הסינית
הרפואה הסינית היא תורה עתיקה וכוללת שיטות שונות לאבחון ולטיפול. לרוב אני מבצעת את תהליך האבחון תוך מישוש, הסתכלות, תשאול, בדיקת דופק, הקשבה ועוד כלים שעוזרים לי להגיע לשורש הבעיה ולהתאם את הפתרון. הטיפול ברפואה הסינית כולל טיפולים שונים כמו דיקור סיני, המלצות תזונה ושימוש בצמחי מרפא, ביניהם זרעי פשתן, שכאמור הם סוג של מאכל על. כאשר מטופל מתלונן על בעיות מסוימות אני יכולה לאבחן אותו ולהתאים לו את תוכנית הטיפול בהתאם לאבחנה. השימוש בזרעי פשתן, לצד דיקור ותזונה מותאמת, יכולים להקל על בעית רבות שנובעות ממצבים שונים בחיים כמו גיל המעבר, בעיות כולסטרול, סכרת ועוד.