תמונה של קקטוס עדין וצמחי מרפא

גסטריטיס כרוני

צרבת היא אולי אחת מהתופעות הפחות חד משמעיות שיש. פעמים רבות אנחנו לא יודעים להגדיר אם התחושה שאנחנו סובלים ממנה היא צרבת, אבל אני פה כדי לעשות לכם קצת סדר. מי שסובל מצרבת סובל מתחושה חום ושריפה בבטן העליונה, בית החזה והגרון. התחושה יכולה להופיע בכל האיברים האלו או בחלקם, והיא נגרמת מעלייתם של מיצי עיכול חומציים מהבטן מעלה. צרבת תופיע בדרך כלל לאחר ארוחה, אבל יכולה גם להופיע בשעות הלילה כשאנחנו שוכבים לישון. להופעתה של צרבת כרונית יכולות להיות סיבות שונות וגורמים שונים, ומדובר על תופעה נפוצה מאד, בעיקר בקרב גברים ונשים מעל גיל 30. אפרט פה מתי עלולה להיגרם צרבת ואיך אפשר להקל על מי שסובל ממנה.

גסטריטיס

מה הגורמים להופעתה של צרבת כרונית?

אצל מי שרגיש לצרבות, כל אחד מהגורמים הבאים יכול להעלות את הופעתה:

  1. מאכלים שומניים – צריכה של מאכלים שומניים שונים כמו בורקסים, מאכלים מטוגנים וגם שום, בצל ועגבניות עלולה לגרום לתחושות של צרבת.
  2. ארוחות גדולות – מי שמכביד על הקיבה שלו עם ארוחות גדולות עלול לחוש בצרבות, בנוסף, מי שאוכל מהר ולא לועס מספיק טוב את המזון.
  3. צריכת חומרים כמו קפאין, אלכוהול וניקוטין – מי ששותה אלכוהול וצורך קפאין, אפילו ממשקאות או משוקולד, עלול לחוש בצרבות, גם עישון מגביר את הסיכויים לחוש בצרבת.
  4. משקל עודף – אנשים בעודף משקל נוטים לחוש יותר צרבת כרונית מאשר אנשים במשקל תקין בעיקר בגלל הלחץ על האיברים השונים בבטן והקיבה.
  5. הריון – בתקופת ההריון הלחץ התוך בטני גובר, לצד עלייה בהורמון הנקרא פרוגסטרון שמרפה את השרירים, שתי הסיבות האלו עלולות להגביר תחושות של צרבות.
  6. הליקובקטר פילורי – החיידק המציק והנפוץ הזה מוביל לתופעות שונות במערכת העיכול כמו כאבי בטן, גזים וגם צרבות.
  7. תקופות של מתח וחרדה – מערכת העיכול שלנו מושפעת מאד מהמצב הנפשי שלנו. בתקופות בהן אנו חשים מתח רב, לחץ וחרדה אנחנו עלולים לסבול יותר מתופעות הקשורות למערכת העיכול וביניהן צרבות.

אני מזמינה אתכם להגיע לייעוץ ולמצוא את הפתרונות הטבעיים המתאימים לכם.

לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918

מי סובל יותר מצרבות?

צרבת יכולה להופיע בקרב כלל האוכלוסייה אבל נוטה להופיע יותר אחרי גיל 30, אצל מי שסובל ממחלות כרוניות אחרות במעיים כמו  מחלת קרוהן, אצל נשים בהריון ואנשים בעודף משקל. כל אלו נמצאים בסיכון לסבול מצרבות.

איך מזהים שאכן מדובר בצרבת?

צרבת יכולה לבוא לידי ביטוי באופן שונה מאדם לאדם מה שהופך אותה ליותר מורכבת לזיהוי. התחושה שצרבת מייצרת של בעירה או כאב באזור החזה עלולה להטעות ולגרום למי שסובל ממנה לחשוב שמדובר בבעיה אחרת כמו בעיה בלב. למרות התחושה המבלבלת, לצרבת מתווספות לפעמים תופעות נוספות מלבד הלחץ בחזה שיכולות לעזור לנו לזהות אותה. פעמים רבות בגלל עליית החומרים החומציים מהקיבה נרגיש טעם רע בפה, קצת דומה לטעם שאנחנו מרגישים אחרי שהקאנו. כמו כן, בעת צרבת הגוף לפעמים מגיב בייצור מוגבר של רוק. פעמים רבות בעקבות הצרבת אנחנו חשים גם יובש בפה, כאשר לפעמים היובש נגרם דווקא מתרופות נגד צרבת. תופעה נפוצה נוספת הקשורה בצרבות היא קושי בבליעה. כשיש צרבת פעמים רבות הוושט מתכווץ, או שהרוק המוגבר מקשה על הבליעה הרגילה שלנו, מה שמוביל לתחושות של מחנק או גוש בגרון. לצד הצרבת תוכלו להרגיש גם בהתגברות של שיהוקים וגיהוקים יותר מהרגיל וגם צרידות שנובעת גם היא מעלייה בחומציות. מי שסובל מצרבת כרונית ירגיש לפעמים את התסמינים שלה על הבוקר או לקראת שנת הלילה, ולא רק בצמוד לארוחות, מה שמקל על הזיהוי של התופעה.

איך מטפלים בצרבת על פי הרפואה הסינית?

חשוב לדעת שפעמים רבות צרבת חולפת כשם שהגיעה, אבל מי שסובל מהופעתה של צרבת כרונית יכול לסבול מאד מהתופעה עד כדי פגיעה בתפקוד היומיומי. ישנן כמה אפשרויות להקל על התופעה המרגיזה הזו.

  • שינויים באורח החיים – כאמור צרבת כרונית נגרמת פעמים רבות עקב משקל עודף, צריכה של מאכלים שומניים או חומרים לא בריאים כמו קפאין ואלכוהול. שמירה על תפריט מאוזן ובריא, המלצות תזונה מותאמות אישית, הימנעות מארוחות גדולות ופעילות גופנית יכולים מאד להקל. כמו כן מומלץ להשתדל להימנע מארוחות בסמוך לשינה ומאכילה מהירה וכדאי לאכול לאט ובצורה מסודרת.
  • הרמת הראש – לפעמים הצרבת עולה בעקבות תנוחות מסוימות, ניתן להשתמש בהגבהה שונה לראש בעת השכיבה ולתת לכוח המשיכה לעשות את שלו ולמנוע ממיצי הקיבה לעלות מעלה.
  • דיקור סיני – כמו תופעות אחרות של מערכת העיכול נמצא שדיקור סיני יכול להקל מאד על מי שסובלת מתופעה של צרבת כרונית. הדיקור משחרר חסימות בגוף, מפחית הופעתן של דלקות, עוזר בפינוי החומציות, מחזקת את פעילות מערכת העיכול ומאזן את המערכות השונות ובכך גורם לצמצום תופעות כמו צרבת, גזים, עצירות ועוד.
  • צמחי מרפא – ישנם צמחי מרפא המיועדים להקל על תופעות במערכת העיכול. ברפואה הסינית אפשר לעשות התאמה של השימוש בצמחי מרפא כדי להקל על הופעת הצרבת.

צרבת יכולה מאד להעיק, התחושה שהיא יוצרת של לחץ בחזה גם מלחיצה בפני עצמה והלחץ עלול להגביר את הצרבת ולייצר מעגל מאד מעיק ולא נעים. אם סובלים מצרבות חוזרות אני ממליצה בחום לפנות לייעוץ מקצועי ולקבל טיפול מותאם אישית אליכם. אפשר למנוע את התופעה ולהקל עליה.

אני מזמינה אתכם להגיע לייעוץ ולמצוא את הפתרונות הטבעיים המתאימים לכם.

לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918


לכל המאמרים >