תמונה של קקטוס עדין וצמחי מרפא

5 מתכונים פשוטים להכנה לסובלים מעצירות

סלט קינואה קיצי 

חופן עגבניות שרי חתוכות 

1-2 מלפפונים קצוצים 

1/2 אבוקדו פרוס דק 

לב חסה סלנובה חתוכה 

1 כוס אפונה שבושלה (אפשר גם אפונה קפואה)

1-2 גבעולי בצל ירוק קצוצים  

חופן נבטים 

כוס קינואה מבושלת (על כוס קינואה כוס מים, ניתן ורצוי להשרות אותה לפני בישול)

סלט קינואה קיצי

לרוטב:

כפית חרדל דיזון 

1/4 כוס חומץ בלסמי 

1/4 כוס מיץ תפוזים 

3 כפות מייפל אורגני

שף שמן זית 

שן שום כתושה 

1/2 לימון סחוט 

מלח לפי טעם

Bowl של פינוקים

חופן אוכמניות טריות 

אגס חתוך דק 

2 פרוסות מלון חתוכות 

גביע יוגורט עיזים 

2 כפות זרעי ציה (אחרי השריה) 

חופן שבבי קוקוס 

חופן זרעי דלעת גרעיני חמניה 

חופן שקדים ואגוזי מלך לא קלויים 

2 כפות מייפל אורגני

 

Bowl של פינוקים

תבשיל במיה ברוטב עגבניות

שקית של במיה (אפשר קפואה, עדיפות לטריה) 

4 שיני שום קצוצים דק

1 בצל לבן קצוץ דק

4 כפות שמן זית 

1 כפית פפריקה מתוקה 

1 כפית מלח הימלאיה ורוד 

 4-5 כפות ממיץ לימון סחוט טרי 

1 וחצי כוסות מים רותחים 

1 חבילה רסק עגבניות אורגני

בסיר משחימים את הבצל והשום עם שמן הזית עד הזהבה (חשוב מאד זה עוזר לבמיה לא להפוך להיות מרקם נזלתי – רירי..) מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות ואת המים הרותחים ורק לבסוף מוסיפים את הבמיה שטופה. 

מערבבים בעדינות שהבמיה תספוג את כל הטעמים והחומרים בסיר. מבשלים עד רתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים את מכסה לעוד כ – 30 דקות. חשוב לערבב מידי פעם עד שכל המים מתאדים ונשאר רק הרוטב. ניתן להגיש על מצע של כוסמת / קינואה / דוחן

 

תבשיל במיה ברוטב עגבניות

קערת סלט פירות

 תפוח אדום קצוץ 

1 אגס חתוך 

חופן אוכמניות / פטל שחור 

2-3 פרוסות מלון חתוכות 

1 קיווי 

3 שזיפים מיובשים 

1-2 תאנים טריות חתוכות 

מיץ מתפוז / אשכולית / מנדרינה שלמות 

אפשר להוסיף שברי שקדים ואגוזי מלך לא קלויים

 

קערת סלט פירות

שקשוקה תרד

1 חבילה של תרד בייבי שטופה 

2 בצל לבן קצוץ לרצועות דקות 

4-6 ביצים 

מיץ מ 3-4 לימונים סחוטים טריים  

2 כפות מייפל אורגני 

מלח המילאיה לפי טעם 

לטגן את הבצל במעט שמן זית עד הזהבה 

להוסיף חבילה שטופה של תרד בייבי 

לסחוט מיץ לימון מ 3-4 לימונים טריים 

לאזן עם כוס כוס וחצי מים 

להוסית תבלינים ולתת לתרד להחלט ולרוטב להצטמצם קלות 

לשבור את הביצים (כפי שעושים בשקשוקה עגבניות)

אפשר לפורר למעלה מעט גבינת עיזים קשה

 

שקשוקה תרד

 

מזמינה אתכם להתייעץ איתי בכל בעיה! 

לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918


לכל המאמרים >