
איך מורידים נפיחות בבטן אחרי האוכל
אם לפעמים אתם מרגישים שהבטן שלכם נפוחה וקצת מציקה לכם, אתם לגמרי לא לבד. נפיחות בבטן היא תופעה נפוצה מאד שמתייחסת למצב בו הבטן מרגישה נפוחה, בשילוב גזים שקצת מרעישים לפעמים או רוצים להשתחרר וגורמים לאי נוחות. התופעה של בטן נפוחה יכולה להופיע אצל כולם, גם אצל אנשים מאד רזים שהבטן שלהם יכולה להיות שטוחה לחלוטין. לעיתים מלבד תחושת הנפיחות אנחנו חווים גם תופעות נוספות כמו כאבי בטן, בחילות, תחושה של שובע מהיר, צרבות ועוד. נפיחות בבטן לאחר האוכל היא ללא ספק תופעה מציקה אבל אפשר להקל עליה. אפרט פה מה הגורמים לתופעה ואיך אפשר לעזור ולהקל כדי שתרגישו יותר בנוח עם הגוף שלכם.
נפיחות בבטן לאחר האוכל – הגורמים והסיבות והפתרונות
יכולים להיות גורמים שונים לתחושה של נפיחות וגזים, והם לא קשורים למשקל או השמנה.
- ארוחות גדולות מדי – אחת הסיבות שאנחנו מתמלאים בגזים היא כאשר אנחנו מרכזים הרבה אוכל בארוחות בודדות, מה שמעמיס על הקיבה שלנו ועל מערכת העיכול וגורם להיווצרות גזים ותחושת נפיחות. אפשר לצמצם את היקף התופעה כאשר מחלקים את הארוחות לארוחות קטנות ומפוזרות לאורך היום.
- בעיות שונות של מערכת העיכול – ישנן תופעות שונות במערכת העיכול שעלולות לגרום לתחושה של נפיחות, כדוגמת תסמונת המעי הרגיז ומחלות מעיים שונות כמו קרוהן. מכיוון שלחלק גדול מהמחלות האלו אין פתרון מוחלט, מומלץ להשתמש בפתרונות מהרפואה המשלימה כדי להקל על התסמינים כמו דיקור סיני, צמחי מרפא ועוד.
- עצירות – מי שתדירות היציאות שלו נמוכה והקיבה שלו אינה מתרוקנת בתדירות מספקת עלול לסבול מתופעה של נפיחות בבטן לאחר האוכל. במקרה כזה מומלץ גם לחלק את הארוחות ביום לארוחות קטנות, לשלב סיבים, לעסוק בפעילות גופנית ולהרבות בשתיית מים.
- רגישות למזונות מסוימים – מי שרגיש לגלוטן או למוצרי חלב עלול לסבול מתופעה נרחבת של נפיחות בבטן כאשר צורך מזונות אלו. הרגישות יכולה להתבטא גם בכאבי בטן, שלשולים ועוד. אם אתם לא בטוחים שזו הסיבה, נסו להרחיק מהתפריט שלכם לתקופה גלוטן ומוצרי חלב (בנפרד כמובן כדי שתדעו לשייך את התופעה) ותראו אם הנפיחות משתפרת. לצד גלוטן ולקטוז שיכולים להשפיע משמעותית על מי שרגיש, ישנם גם מזונות אחרים שידועים כמייצרי גזים כמו קטניות, כרובית, כרוב, ברוקולי ועוד. בנוסף, גם ממתיקים מלאכותיים, שתייה מוגזת ואפילו קפה עלולים להגביר את הופעת הגזים והנפיחות. אם אתם סובלים מנפיחות לאחר האוכל כדאי לצמצם את צריכתם של מוצרים אלו. חשוב לדעת שתחושה של רגישות לגלוטן יכול להיות גם בעקבות מחלקת צליאק, במקרה כזה מדובר על אלרגיה של ממש למרכיב הגלוטן שקיים בחלק גדול מהדגנים שאנחנו צורכים. במקרה של צליאק צריך לעבור אבחון רשמי ולהימנע לחלוטין מגלוטן.
- פגיעה בחיידקים הטובים – במערכת העיכול שלנו צריכים לחיות בשלום חיידקים טובים לצד החיידקים הרעים כדי לאזן, לשמור על מערכת עיכול תקינה ועוד. אם מאיזשהי סיבה החיידקים הטובים נפגעו, לדוגמה כשלוקחים אנטיביוטיקה, כאשר יש קלקול קיבה או וירוס כלשהו, זה עלול להוביל ליצירת גזים. אם אתם חושבים שמאזן החיידקים הטובים שלכם נפגע מומלץ לצרוך מזונות פרוביוטיים או תוספים של פרוביוטיקה.
- הליקובקטר פילורי – הליקובקטור פילורי הוא חיידק דיי נפוץ שיכול לגרום לתסמינים שונים במערכת העיכול כמו צרבות, כאבי בטן, חוסר תיאבון וכמובן נפיחות וגזים.
- שינויים הורמונליים – במהלך חייהן נשים עוברות שינויים הורמונליים מסיבות שונות. אצל חלק מהנשים המחזור החודשי והשינויים ההורמונליים בעקבותיו גורמים לצבירה של נוזלים, נפיחות וגזים, לצד כל אחד מהסעיפים מעלה השילוב יכול להוביל לתחושה של נפיחות בבטן לאחר האוכל. גם חוסר איזון הורמונלי בתקופת גיל המעבר או בתקופת ההריון יכולים לגרום לאותן התחושות.
- מצבי סטרס שונים – בתקופות שאנחנו חווים רגשות של לחץ וחרדה ישנם תהליכים שונים במערכת העיכול שלנו שגורמים לתחושת נפיחות, כמו הפרשה של הורמון הקורטיזול או התכווצויות שונות במעיים.
אני מזמינה אתכם להגיע לייעוץ ולמצוא את הפתרונות הטבעיים המתאימים לכם.
לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918
איך אפשר לשפר את המצב באמצעות רפואה סינית?
למרות שמדובר בתופעה מעיקה וגם מביכה לעיתים, אתם לא צריכים להמשיך לסבול, יש הרבה אפשרויות להקל כאשר מדובר על נפיחות בבטן וגזים. ראשית כל אפשר לסגל התנהגויות ושינויים באורח החיים שיקלו על תחושת הנפיחות. כפי שציינתי חלוקת הארוחות שלנו לארוחות קטנות ומרווחות, שתייה מרובה של מים, פעילות גופנית מתונה והימנעות ממזונות ומשקאות שגורמים לנו לתחושת הנפיחות. לצד הרגלים אלו אפשר ומומלץ לשלב טיפולים שונים. דיקור סיני יכול לאזן ולחזק את מערכת העיכול שלנו, לעזור בתדירות היציאות ובשחרור הגזים. ישנם גם צמחי מרפא שונים שיכולים לעזור למערכת העיכול ולעזור בהתמודדות.
חשוב לדעת שלא משנה מה הסיבה או הגורם הספציפי לתחושת הנפיחות במקרה שלכם, יש פתרונות רבים ואין סיבה להישאר לבד עם התחושה ואי הנוחות שמגיעה בעקבותיה. אני ממליצה לפנות לייעוץ ולקבל מענה שמותאם לקשיים ולצרכים שלכם.