עצירות כרונית: מבט מעמיק בתופעה, הגורמים, התסמינים ופתרונות על פי הרפואה הסינית
כמטפלת ברפואה הסינית, אני פוגשת גברים ונשים רבים המתמודדים עם תופעה של עצירות כרונית. מדובר בבעיה נפוצה שיכולה להיות מטרידה ולהשפיע לרעה על איכות החיים של הסובלים ממנה. בדרך כלל מדובר באדם שסובל מתדירות יציאות של פחות משלוש פעמים בשבוע. כשכן יש יציאות הן מלוות בקושי רב בהוצאת הצואה, או שהצואה קשה במרקמה יותר מהרגיל. כאשר העצירות היא כרונית עלולות להיגרם תחושות של אי נוחות, כאבי בטן ונפיחות שעלולים להוביל למצבים בריאותיים חמורים אף יותר. במאמר זה אפרט על התסמינים והגורמים של עצירות כרונית, סיבוכים של התופעה, עצירות כרונית אצל נשים, גורמי סיכון לעצירות כרונית וגם פתרונות ודרכים להקלה על פי הרפואה הסינית.
אני מזמינה אתכם להגיע לייעוץ ולמצוא את הפתרונות הטבעיים המתאימים לכם.
לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918
עצירות כרונית – גורמים אפשריים
ישנם גורמים שונים שיכולים לתרום להופעתה של עצירות כרונית, הגורמים יכולים להתקיים יחד או לחוד:
- תזונה לוקה בחסר: כאשר התזונה אינה כוללת צריכה מספקת של סיבים תזונתיים וכאשר לא צורכים מספיק נוזלים מים או חליטות טבעיות, עלולה להתפתח עצירות כרונית.
- מחסור בפעילות גופנית: כאשר לא זזים מספיק ועושים פעילות גופנית, שרירי הבטן עלולים להחלש מה שיכול להוביל לעצירות.
- שימוש בתרופות מסוימות: ישנן תרופות שחלק מתופעות הלוואי שלהן כוללת תופעות של עצירות.
- שינויים הורמונליים: בעיקר אצל נשים, שינויים הורמונליים יכולים להשפיע על תנועות המעיים השונות ולגרום בין היתר לתופעת העצירות.
- לחץ, חרדה ומתח: תופעות נפשיות שונות משפיעות על מערכת העצבים שמשפיעה ישירות על מערכת העיכול ועשויה להוביל להופעתה של עצירות.
- מחלות רקע: ישנן מחלות כרוניות שעצירות היא חלק מתופעות הלוואי שלהן. בין המחלות האלו אפשר למנות מחלות מעיים שונות כמו קרוהן וקוליטיס, כמו גם סכרת או תת פעילות של בלוטת התריס.
- גיל: ככל שמתבגרים יש יותר סיכוי לסבול מעצירות כיוון שתנועת המעיים מואטת בעקבות האטה בקצב חילוף החומרים בגוף.
- מין: נשים סובלות מעצירות יותר מגברים מבחינה סטטיסטית.
עצירות כרונית – תסמינים
אם אתם לא בטוחים שאתם סובלים מעצירות כרונית, הנה כמה מהתסמינים שיוכלו לעזור לכם לאשש או להפריך את האבחון:
- תדירות יצירות: אם תדירות היציאות היא פחות משלוש פעמים בשבוע יתכן ואתם סובלים מעצירות כרונית.
- מרקם הצואה: כאשר הצואה קשה ויבשה וקשה להוציא אותה הדבר עשוי להעיד על עצירות כרונית.
- מאמץ בזמן יציאות: אם בכל יציאה אתם מרגישים שנדרש מכם מאמץ רב יתכן ואתם סובלים מעצירות כרונית.
- תחושה של תקיעות: לעיתים כאשר סובלים מעצירות יש תחושה של תקיעות, חסימה וקושי לשחרר את הצואה החוצה.
- כאבי בטן ונפיחות: מי שסובל מעצירות כרונית עלול לסבול גם מבטן נפוחה וכאבים באזור הבטן.
סיבוכים של עצירות כרונית
עצירות כרונית שאינה מטופלת עלולה להוביל לסיבוכים שונים כמו:
- טחורים: כאשר אנחנו מתאמצים מאוד בזמן יציאות עלולים להופיע טחורים באזור פי הטבעת.
- פיסורה: בדומה לטחורים, פיסורה באזור פי הטבעת עלולה להופיע כאשר יש יציאות קשות שפוצעות את העור וגורמות לדימומים, לגרד ולתחושה לא נוחה באזור.
- צניחה של פי הטבעת: בעקבות מאמצים מרובים בהוצאת הצואה פי הטבעת עלול להיחלש ולצנוח.
מתי מאובחנת עצירות כרונית קשה?
כאשר מדובר בעצירות כרונית קשה הכוונה למצב בו טיפולים שגרתיים לא עוזרים לשיפור המצב והעצירות נמשכת תקופה ארוכה. במקרה כזה נדרשת התערבות מקצועית מעמיקה שתכלול בדיקות לשלילת תופעות רפואיות אחרות במערכת העיכול תוך שילוב מתן תרופות וטיפולים נוספים כדי למנוע סיבוכים אפשריים.
עצירות כרונית אצל נשים
נשים בדרך כלל יסבלו יותר מעצירות כרונית מאשר גברים, בעיקר בשל גורמי סיכון מסוימים שקיימים רק אצל נשים. בין הגורמים לדוגמא שינויים הורמונליים שמופיעים במהלך המחזור החודשי, תקופות של הריון, לידות, גיל המעבר ועוד. כמו כן, אורח חיים הכולל דיאטות קיצוניות יותר ותחושות של חרדה ולחץ עלולים לגרום לעצירות.
כמטפלת ברפואה הסינית, אני שמה דגש על אבחון אישי עבור כל מטופל שמגיע אלי, במהלכו אני מנסה להבין את ההיסטוריה הרפואית ואת המצב הבריאותי בכדי שאוכל להתאים את הטיפול בצורה הכי מדוייקת עבור אותו מטופל. .
עצירות כרונית אצל מבוגרים
ככל שמתבגרים יש יותר סיכוי לסבול מעצירות. הסיבות לכך יכולות להיות ירידה כללית בתפקודה התקין של מערכת העיכול, נטייה לצמצם פעילות גופנית, שימוש יומיומי בתרופות שונות שעצירות היא חלק מתופעות הלוואי שלהן, שינויים בהרגלי התזונה שיכולים להשפיע על הופעת עצירות ועוד. כמטפלת ברפואה הסינית, אני מקפידה להתייחס גם לגורמים האלו ולשלב טיפולים מותאמים לכל מטופל הכוללים גם התייחסות לגיל, למצב הבריאותי, לתזונה ולמחלות רקע.
איך אפשר לטפל בעצירות כרונית
חשוב לדעת שעצירות כרונית היא לא גזירת גורל, אפשר לעשות שינויים קלים באורח החיים ובתזונה שיקלו על התופעה:
- תזונה בריאה ומאוזנת: הוספה של סיבים תזונתיים לתזונה באופן יומיומי באמצעות אכילה של יותר ירקות, פירות ודגנים מלאים לצד הקפדה על שתייה מספקת של נוזלים.
- פעילות גופנית סדירה: באמצעות פעילות גופנית אפשר לעזור להסדיר את התנועה במעיים ובמערכת העיכול.
- הימנעות מתרופות שעלולות לגרום לעצירות: כדאי להזכיר לרופא במטפל לפני מתן תרופות שאתם סובלים מעצירות כדי להימנע מתרופות שגורמות לעצירות.
- חומרים משלשלים: ישנם מקרים בהם רופא ימליץ על שימוש בחומרים משלשלים שונים. ישנם חומרים טבעיים שניתן לקחת.
איך אפשר לטפל בעצירות כרונית על פי הרפואה הסינית
כמטפלת ברפואה הסינית אני מתייחסת לגוף האדם כמכלול. עצירות כרונית יכולה לקרות כתוצאה של חוסר איזון אנרגטי בגוף. לכן, הטיפול שלי יתמקד בשיטות שונות להחזרת האיזון והקלה על התסמינים:
- דיקור סיני – באמצעות דיקור אוכל לסייע לאזן את זרימת האנרגיה בגוף, לשפר את זרימת הדם להרגיע את מערכת העיכול ולייעל את תפקודה.
- צמחי מרפא סיניים – באמצעות שימוש בצמחי מרפא המשפרים את פעילות מערכת העיכול נוכל לטפל בעצירות. את הצמחים אתאים באופן אישי לכל מטופל, בהתאם למצב הבריאות, חוסר האיזון והאבחנה הכללית.
- המלצות תזונתיות – התזונה על פי הרפואה הסינית מתמקדת במזונות שמחממים את הגוף ועוזרים לשפר את תפקוד מערכת העיכול, כשההמלצה היא להימנע ממזונות מעובדים שלא בריאים לנו. לסיכום, עצירות כרונית היא תופעה נפוצה ומטרידה שעלולה להשפיע על איכות החיים. עצירות נוטה להופיע יותר אצל נשים ומבוגרים. באמצעות הרפואה הסינית, ניתן לטפל בבעיה בצורה טבעית, להקל על התופעות, לשפר את תפקודה של מערכת העיכול ולהשיב את האיזון האנרגטי לגוף.
אני מזמינה אתכם להגיע לייעוץ ולמצוא את הפתרונות הטבעיים המתאימים לכם.
לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918