תמונה של קקטוס עדין וצמחי מרפא

חסימת מעיים: מבט על התופעה, הגורמים, התסמינים ודרכי הטיפול על פי הרפואה הסינית

חסימת מעיים היא מצב רפואי בו יש עצירה או הפרעה בתנועה של מזון, גזים ונוזלים דרך מערכת העיכול. חסימת מעיים יכולה לקרות בעקבות הפרעות שונות בתנועה התקינה והחלקה של המעיים, בגלל הצטברות של צואה או בשל גורם חיצוני קיצוני כמו גידול. החסימה יכולה להיות חסימה חלקית או מלאה והיא יכולה להופיע במעי הגס או במעי הדק. כאשר המעיים חסומים, אנחנו עלולים לסבול מכאבים עזים וסיבוכים רפואיים שונים, לכן חשוב להתייחס ולטפל בנושא בהקדם האפשרי. אי אפשר לנתק את הקשר בין מערכת העיכול שלנו, למערכות אחרות בגוף שלנו וחשוב להתייחס גם למצב הנפשי. כמטפלת ברפואה הסינית, אני מתייחסת לבעיה של חסימת מעיים כבעיה של חוסר איזון בין מערכות הגוף השונות שחשוב לטפל בהן מהשורש. במאמר זה אפרט על התסמינים השונים שעשויים להביא לחסימת מעיים, אפשרויות הטיפול השונות, התזונה המומלצת לבעיה, דרכים שונות להקל על התסמינים על פי הרפואה הסינית ועוד מידע חשוב ומועיל.

התסמינים בחסימת מעיים

מכיוון שחסימת מעיים שאיננה מטופלת עלולה להוביל לסיבוכים רבים, חשוב לאבחן במהירות ולטפל ביעילות במקרים מסוג הזה. להלן חלק מהתסמינים הנפוצים:

  •   תחושות חולשה ועייפות – כאשר סובלים מחסימת מעיים יש קושי לספוג נוזלים ומזון כראוי, מה שעשוי להוביל לתחושה של עייפות וחולשה עקב חוסר במינרלים, ויטמינים ועוד.
  •   כאבי בטן חזקים – כאבי בטן בעקבות חסימת מעיים יכולים להופיע באופן חד ממוקד פתאומי, ולכלול תחושות של התכווצויות חזקות.
  •   נפיחות – לעיתים בעקבות חסימת מעיים הבטן עלולה להתנפח ולהראות גדולה מהרגיל.
  •   הקאות – ההקאות יכולות להופיע ברצף, בתכיפות רבה ועלולות להכיל גם שאריות של מזון.
  •   עצירות חמורה – העדר מוחלט ביציאות וכתוצאה מכך ריבוי בגזים. 

אני מזמינה אתכם להגיע לייעוץ ולמצוא את הפתרונות הטבעיים המתאימים לכם.

לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918

חסימת מעיים בגיל מבוגר

אנחנו רואים מקרים של חסימת מעיים יותר בקרב אנשים מבוגרים מאשר אצל הצעירים. אחת הסיבות לכך היא כאשר מתבגרים התנועה הטבעית של המעיים פוחתת ונחווה יותר תסמינים ותופעות מטרידות במערכת העיכול. בנוסף חולשה של שרירי הבטן ותרופות מסוימות שעושים בהן שימוש בשגרה מקשים על תפקודה הנורמלי והתקין של מערכת העיכול. כאשר מדובר באנשים מבוגרים הטיפול בחסימת מעיים הוא עוד יותר רגיש בשל הסכנה בסיבוכים נוספים.

חסימת מעייםהתפשלות מעיים אצל מבוגרים

התפשלות מעיים מתייחסת למצב שבו חלק מהמעיים נכנס או מחליק לתוך חלק אחר ומובילים לחסימת מעיים. התפשלות מעיים היא תופעה יותר נפוצה בקרב ילדים, אבל יכולה לקרות גם אצל מבוגרים, בעיקר אם ישנם בעיות נוספות ברקע כמו פוליפים או גידולים. התסמינים להתפשלות המעיים יכולים להופיע בעקבות חסימת מעיים ולכלול הקאות, עצירות וכאבים חזקים מאוד בחלל הבטן. בדרך כלל בכדי לאבחן את הבעיה יבוצעו בדיקות הדמייה שונות כמו אולטרסאונד ורנטגן לצד בדיקה גופנית ותשאול של המטופל. הטיפול בהתפשלות מעיים אצל מבוגרים יכול להתבצע באמצעות שימוש בחוקנים שונים, רפואה אלטרנטיבית כמו דיקור סיני, התאמה טיפול תזונתי, ובמקרה הצורך במצבי קיצון ישחררו את החסימה באמצעות ניתוח.

חסימת מעיים חלקית

כאשר מדובר על חסימת מעיים חלקית מדובר במצב שבו המעיים לא חסומות לחלוטין, אבל ישנה הפרעה באופן חלקי במעבר תקין של בולוס בתוך המעיים. בדרך כלל כאשר מדובר בחסימת מעיים חלקית יופיעו תסמינים שונים, לעיתים קלים יותר, כמו כאבי בטן לסירוגין, תחושה של מלאות, בטן נפוחה ועוד. במקרה כזה של חסימת מעיים חלקית, אפשר לטפל בבעיה באופן פחות פולשני באמצעות שינויים קלים בתזונה, תרופות להקלת על הכאב, וכמובן טיפולים משלימים כמו דיקור סיני וצמחי מרפא עליהם ארחיב עוד בהמשך.

חסימת מעיים טיפול על פי הרפואה המודרנית

הטיפול בחסימת מעיים על פי הרפואה המערבית יכולים לנוע בין טיפול שמרני לטיפול יותר פולשני ורדיקלי. על פי הטיפול השמרני, כאשר אין סיבוכים רפואיים נוספים פרט לחסימת המעיים או כאשר מדובר על חסימת מעיים חלקית, אפשר לטפל בחסימה באמצעות תרופות שמטרתן הקלה בתסמינים. לדוגמה תרופות לשיכוך כאב, תרופות להקלה על תחושות הבחילה או הנפיחות ועוד. בנוסף, אפשר לרכך את הצואה באמצעות צריכה מספקת של סיבים או שימוש בחומרים שונים. יחד עם זאת, כאשר מדובר בחסימת מעיים חמורה, לעיתים יש צורך לטפל בבעיה באמצעות ניתוח בכדי לפתור את הבעיה.

חסימת מעיים תזונה מומלצת

כדי לשמור על תקינות מערכת העיכול שלנו ולמנוע מצבים כמו חסימת מעיים, חשוב מאוד להתייחס לתזונה שלנו. כמטפלת ברפואה סינית, אמליץ למטופלים שלי לבסס את התזונה על ירקות, פירות ודגנים מלאים שהם מזונות עשירים בסיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים עוזרים לשפעל את מערכת העיכול ולהניע את תנועת המעיים. אמליץ להימנע ככל האפשר ממזונות שומניים, מטוגנים ומעובדים שמכבידים מאד על מערכת העיכול שלנו ולא תורמים לנו בהיבט התזונתי. לצד תזונה מאוזנת, טבעית ובריאה אמליץ להקפיד על שתייה מרובה ומספקת של מים, לנסות ולחלק את הארוחות במהלך היום לארוחות קטנות ומפוזרות בכדי לא להעמיס על מערכת העיכול.

הקלה על חסימת מעיים על פי הרפואה הסינית

הרפואה הסינית מתייחסת לגוף שלנו כמערכת שלמה שיש לשמור על האיזון שלה ועל זרימת האנרגיה שלה תקינה. חסימת מעיים עלולה לקרות כאשר מערכת העיכול שלנו איננה מאוזנת וכשיש חסימות אנרגטיות בגוף. לכן, הכלים שאני משתמשת בהם הם כאלו שישיבו את האיזון והזרימה לגוף שלכם. כל טיפול ברפואה הסינית מתחיל באבחון אישי ומקיף של המטופל.

  1.   דיקור סיני: באמצעות דיקור סיני אוכל לשפר את זרימת האנרגיה בגוף ולשחרר חסימות. טיפול באמצעות דיקור סיני יכול לעזור להפחית את הכאבים כתוצאה מהחסימה, לשפר את התנועה של המעיים, ולהקל על התסמינים דוגמת הבחילות, ההקאות ועוד.
  2.   שימוש בצמחי מרפא: כחלק מהטיפול אוכל להתאים לכם במקרה הצורך צמחי מרפא יעודיים לטיפול במערכת העיכול. צמחים אלו יוכלו לעזור בהרגעת המעיים תוך שיפור התפקוד הכללי של מערכת העיכול והפחתת דלקות.
  3.   תזונה סינית מותאמת: כאמור התזונה היא חלק משמעותי מתפקוד מערכת העיכול שלנו לכן אשלב המלצות תזונה שמותאמות לתופעה של חסימת מעיים ומשלבות מזונות חמימים, מבושלים ומלאי סיבים לצד פירות וירקות והפחתת מזונות מעובדים שיכולים להכביד על מערכת העיכול כמובן בהתאמה אישית עבור כל אחד וכל מקרה. 
  4.   פעילות גופנית סדירה: כאשר אנחנו מזיזים את הגוף אנחנו יכולים לשפר את הזרימה של האנרגיה ואת התנועה הפריסטלטית של מערכת העיכול. אלו יכולים להיות תרגולים שונים מעולמות היוגה, טאי צ'י יוגה ועוד. גם הליכות קלות ותרגילי נשימות יוכלו לעזור.  

חסימת מעיים היא ללא ספק מצב רפואי מורכב, עם תסמינים לא פשוטים. מי שסובל מחסימת מעיים צריך לטפל בה באופן מהיר. ברפואה הסינית אני מקפידה שהטיפול יהיה הוליסטי וטבעי ככל האפשר, כאשר המטרה שלי היא לאזן את הגוף, להוריד מתחים מיותרים ובכך לשפר את התפקוד הכללי של מערכת העיכול מערכת החיסון והמעיים. 

אני מזמינה אתכם להגיע לייעוץ ולמצוא את הפתרונות הטבעיים המתאימים לכם.

לפרטים ויצירת קשר: 074-7690918


לכל המאמרים >